Safetech Fence, ontwikkeld door Rail Safety Constructions (RSC) is hét innovatieve product op het gebied van spoorwegveiligheid. Dit revolutionaire veiligheidshek biedt een hoog niveau van bescherming voor spoorwerkers en voldoet aan de strengste normen binnen de sector. Bovendien kan de Safetech Fence op vrijwel ieder type rail worden geïnstalleerd!

Rail Safety Constructions (RSC)

Rail Safety Constructions (RSC) richt zich sinds 2011 op de Europese markt met Safetech Fence. Het product heeft een Nederlands productiecertificaat van RailAlert en is gecertificeerd door Aboma Rail. Safetech Fence is een product om spoorwerkers de juiste fysieke bescherming te bieden bij werkzaamheden op of nabij het spoor. De constructie is innovatief, arbeidsvriendelijk en efficiënt in logistiek.

Over Safetech Fence

Met de Safetech Fence streven wij er bij RSC naar om spoorwegwerkers een veilige werkomgeving te bieden waarop zij kunnen vertrouwen. Hieronder hebben we voor u omschreven waaruit het product Safetech Fence precies bestaat. Het hekwerk wordt gevormd door twee delen: staanders van staal en liggers van glasvezelversterkte kunststof.

Informatie over Safetech Fence is tevens beschikbaar op onze Engelse en Duitse website.

frame gevarenbereik scaled

Staander

De staanders zijn opgebouwd uit een vast deel dat aan de voet van het spoor wordt bevestigd en een verstelbaar deel, waarmee het hekwerk in stappen van 10 centimeter verstelbaar is. Deze afstand loopt van het hart spoor tot aan de afscherming. De instellingen zijn afhankelijk van de geldende regels en normen in het betreffende land. Denk hierbij aan de breedte van treinen, treinstellen, tankwagons, locomotieven enzovoort.

Clamping mechanism scaled

Klemmechanisme

Het klemmechanisme op de voet van de staander is met één simpele beweging te activeren met een spanhefboom. Hierdoor is de gehele staander veilig gefixeerd aan de voet van de rail. Deze bevestigingsmethode biedt als voordeel dat de gebruiker niet direct in contact komt met de ballast tussen en naast de spoorbielzen. Dit in verband met het fenomeen kwartsstof. Verder is het hekwerk simpel van constructie en hufterproof.

Barriers scaled

Liggers

De liggers zijn vierkant en kunnen makkelijk verbonden worden door middel van een koppelstuk dat schuivend ingebracht kan worden in het open deel van het kokerprofiel. De liggers mogen binnen de genoemde norm voldoen aan bepaalde uiterlijke kenmerken, verschillend per land. In de meeste Europese landen wordt gebruikgemaakt van rode- en witte liggers die per sectie gewisseld worden qua kleurvolgorde. Daarnaast is het mogelijk om individuele liggers met rood/witte markeringen toe te passen.

Transportbokken

Om zowel de staanders als de liggers van de Safetech Fence op een efficiënte wijze te transporteren, zijn er voor beide onderdelen transportbokken ontwikkeld. Deze kunnen gestapeld worden omdat ze zijn uitgevoerd met zogenaamde palletvoeten. De transportbok voor staanders biedt plaats aan 50 staanders (150 strekkende meter), de transportbok voor liggers biedt plaats aan 200 liggers (300 strekkende meter).

frame staanders

Frame Staanders

frame liggers

Frame Liggers

De voordelen van Safetech Fence

Het gebruik van Safetech Fence biedt tal van voordelen voor spoorwegwerkers en projecten. Ons veiligheidshek is ontworpen om een veilige werkomgeving te creëren langs het spoor. Dit vermindert het risico op ongevallen aanzienlijk en verhoogt de efficiëntie van werkzaamheden. Dankzij de geavanceerde technologie en materialen waaruit Safetech Fence is vervaardigd, kunnen spoorwegwerkers met vertrouwen hun taken uitvoeren, wetende dat ze goed beschermd zijn.

Accessoires

wisselstaander

Wisselstaander

De wisselstaander is flexibel inzetbaar en kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende spoorconfiguraties, inclusief wissels. Een van de unieke kenmerken van de wisselstaander is de naadloze integratie met het Safetech Fence-systeem. Dit zorgt voor een complete en geïntegreerde beveiligingsoplossing die eenvoudig te implementeren is.

Verhoging

Verhoging

Rail trolley scaled

Lorrie

Voor het transport van deze transportbokken hebben we een speciale lorrie ontwikkeld die onderling gekoppeld kan worden. Dit zorgt voor nog meer efficiëntie.

ATWS SAEG scaled

Frame ATWS SAEG

ATWS Zollner scaled

Frame ATWS Zöllner

Tot slot hebben we ook nog twee frames gemaakt die makkelijk en veilig aan het hekwerk kunnen worden bevestigd. De frames dienen specifiek voor apparatuur van Schweizer en Zöllner. De apparatuur wordt ingezet bij werkzaamheden aan of nabij spoorwerken om ver van tevoren te waarschuwen dat er een trein zal naderen. Dit door middel van akoestische en visuele signalen.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over Safetech Fence of onze andere producten voor rail safety? Neem dan gerust contact met ons op. Rail Safety Constructions staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies. U kunt ons bereiken via e-mail op info@rail.sc of telefonisch op +31 (0)578 623474.

Overig

Stop sign scaled
Sein 513
Switch point clamp scaled
Wisselklem
Temporary speed signs scaled
Tijdelijke snelheidsborden

Downloads

Safetech Fence Demo (NL)
Safetech Fence Demo (UK)
Safetech Fence Demo (DE)

Contact

Heb je een vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij hechten veel waarde aan snelle communicatie en nemen zo snel mogelijk contact met u op.